Informatie

Historie:

Zangkoor Corde te Animo werd in 1977 opgericht als Kerkkoor en stond onder leiding van Dhr. Dahlmans.

In 1987 kwam er een nieuwe jonge dirigent, Peter op de Kamp, die het roer overnam en een frisse wind door het koor blies. Het koor ging vaker buiten de deur zingen.  Bijvoorbeeld heilige missen in Wittem, het klooster te Koningsbosch en het ziekenhuis in Sittard.

Het was Peter, die vond, dat het koor een echte naam nodig had en gaf het koor de naam “Corde et Animo”, hetgeen betekent: met Hart en Ziel en dat is wat het koor ieder keer weer probeert te doen. Zingen met Hart en Ziel.

Jammer genoeg heeft Peter ons veel te vroeg moeten verlaten. Op 29 jarige leeftijd overleed hij.

In 1995 begon onze huidige dirigente, Jeanny Vergoossen Henssen, die ook weer met hele frisse nieuwe ideeën kwam. Bijvoorbeeld vreemde talen werden in repertoires gebruikt en ja, dat kost ietsje meer moeite om onder de knie te krijgen.

We kijken met plezier terug naar de vele concerten en met name ons concert met de Limburgse Jagers en Marcel Reijans.

U kunt ons regelmatig beluisteren in de parochiekerk van Maria-Hoop. Verder nemen wij deel aan tal van concerten o.a. het Stedelijk Muziekfeest te Roermond, Kaarsen-feest te Stevensweert en vele andere gelegenheden waarbij muziek en zang een belangrijke rol spelen.

Actueel:

In 2023 staan er diverse Optredens en eventueel Uitwisselingen op het programma, zoals ons Optreden tijdens de Indië Herdenking in Roermond. Optreden bij de Kapel van Schilberg, Najaarsconcert ism Mannenkoor Koningsbosch, Kerstconcert ism Mannenkoor Koningsbosch en Gemengd Koor “Con Amore” uit Weert, Kerstconcert samen met het MandolineOrkest The Strings uit Stein, Concert in Zorginstelling de Eghte in Echt.

Houd onze Agenda in de gaten en volg ons op Facebook.