Informatie

Historie:
Zangkoor Corde te Animo werd in 1977 opgericht als kerkkoor en stond onder leiding van de heer Dahlmans.

In 1987 werd hij opgevolgd door de jonge dirigent Peter op de Kamp en deze liet een frisse wind door het koor blazen. Het koor ging steeds vaker buiten Maria Hoop zingen. In de loop der jaren werd het koor omgevormd van een kerkelijk koor naar een wereldlijk koor.

Het was Peter, die vond, dat het koor een echte naam nodig had en het koor kreeg de naam “Corde et Animo”, wat ‘met Hart en Ziel’ betekent. En dat is wat het koor iedere keer weer probeert te doen. Zingen met Hart en Ziel.

Jammer genoeg heeft Peter ons veel te vroeg moeten verlaten. Op 29 jarige leeftijd is hij overleden.

In 1995 begon onze huidige dirigent, Jeanny Vergoossen-Henssen. Ook zij kwam weer met nieuwe ideeën. Er werden steeds meer talen en stijlen aan ons repertoire toegevoegd. We hebben inmiddels een heel divers repertoire van modern, musical, filmmuziek, pop, schlager, Limburgs dialect, carnavalsmuziek tot klassiek.

In 2017 hebben we ons veertigjarig jubileumconcert gehad met medewerking van Martin Hurkens. In 2019 hebben we een groot concert gehad met medewerking van Carla Maffioletti, Nele Jaenen en Annemarie Vergoossen. Daarnaast hebben we in 2014, 2016 en 2018 concertreizen georganiseerd naar Duitsland.

Actueel:
Als je wilt weten wat we dit jaar doen, bekijk dan eens onze agenda en volg ons op Facebook.